post by admin | | Closed

Baka och dekorera tårtan till barnkalaset

Det är dags för att arrangera ett kalas för barnen och deras kompisar. Det roliga börjar faktiskt innan själva tillställningen äger rum. Det vill säga om du bestämmer dig för att baka den tårta, som är en självklar del av ett kalas, hemma i köket i stället för att gå ut och köpa den.

Det är nämligen något som familjens små medlemmar brukar uppskatta: att få vara med och göra en smaskig och skojig tårta. De tycker att det är kul att göra något tillsammans. Och så är det så klart en fröjd att få kleta, vispa och slicka.

TårtaRecept

Det är inte helt lätt att veta hur man ska gå till väga för att få till stånd en snygg och god tårta. Man har en vag uppfattning om att man börjar med en enkel sockerkaksbotten. Och förmodligen bör man ha en god sylt emellan. Fast sedan är det stopp. Men det finns hjälp nära till hands. På nätet hittar du bra recept. Jordgubbstårta, chokladtårta eller varför inte klassikern prinsesstårta? Allt kan du baka själv och en bra källa till recept är Allt om Mat.

Dekorationer

Man får dock inte missa pricken över i:et, nämligen dekorationerna. Dessa kan vara enkla, som färgat strössel och födelsedagsljus som man hittar i matbutiken. Ibland vill man kanske göra något mer avancerat – varför inte transportera ett helt fotbollsfält till tårtan? Sådana dekorationer kan vara svåra att göra själv men det går utmärkt att beställa på nätet. Du hittar ett stort utbud av festliga tårt-dekorationer såsom Mimmi Pigg, Nalle Puh och hans kompis Ior. Det finns bilar och prinsessor som man kan pryda tårtan med.