post by admin | | Closed

Bra produkter för barn

Alla vi föräldrar vet att det är viktigt vilka produkter vi använder på våra barn. Då barnen är små är det bäst att inte använda några produkter alls, eller i alla fall så lite som möjligt. Huden på ett nyfött barn är bara en femtedel så tunn som hos en vuxen och därför är den mycket känslig och bör därför skyddas och vårdas på bästa sätt.

Bra hudvård

baby

Eftersom små barns hud är så känslig är det bra att välja produkter som är vårdande och inte retar hudens naturliga balans. Det gäller att bevara hudens naturliga hölje och gynna det att stärkas. Ett bra märke vi fastnat för, som innehåller naturliga ingredienser är Weleda. De har ett eget barnsortiment som heter ”Weleda Baby” som har som huvudingrediens ”ringblomma”, den fungerar lindrande och vårdande på irriterad och känslig hud.

Bad och Dusch

I vattnet mår barnet bra och vattnets omgivande värme påminner om tryggheten  i mammas mage.Vatten har dock en förmåga att torka ut huden och har du ett litet barn är det att rekommendera att inte bada barnet allt för mycket. Då du badar ditt barn är det bra att använda en olja i vattnet för att återfukta huden och bevara hudens fuktbalans, använd inte de vanliga produkterna ni vuxna använder utan köp produkter som är anpassade för barn. Vi har hittat ett bra schampo, speciellt för barn, som är milt för hår och hårbotten och som dessutom inte svider i ögonen och doftar gott. Detta kan användas från barnet är något år, inte på nyfödda barn, de behöver inget schampo.

Vårda babystjärten

Små barn äter, bajsar och sover mycket och därför behöver blöjan bytas ofta vilket medför att huden lätt blir irriterad. Då du byter på ditt barn är det bra att bara använda vatten och undvika våtservetter om det går. Dessa innehåller ämnen som känsliga barnstjärtar bör undvika. Tvätta istället med ljummet vatten och smörj med någon vårdande kräm. Apoteket har en bra kräm, Bepanthen salva, som är särskillt framtagen för känsliga barnstjärtar.