post by admin | | Closed

Compact living för barnfamiljen

compact living

Ibland hänger inte alltid hushållet med när det sätts nya liv till världen. I takt med att barnen blir fler – eller bara äldre – kräver de mer utrymme. Många familjer tycker det är knepigt att få plats när man inte vill lämna sin favoritlägenhet. Det finns dock många kreativa lösningar för att kunna bo kvar och samtidigt skapa mer plats för liv och lek.

Nyckeln för att leva kompakt utan att känna sig instängd är att hitta ytor som aldrig används. Det kan handla om att bygga förvaring i taket, ha rullande garderobslådor under sängen eller sätta upp grunda hyllor längs korridorväggar för att ställa undan böcker och skivor. Det är viktigt att undvika att använda utrymmen som man egentligen vill göra något annat med – då kommer lägenheten bara kännas liten och trång.

Något av det som tar mest plats i ett hem är sängen. Denna möbel brukar vara svår att gömma undan och står helt enkelt där den står. Ett så kallat sängskåp är en fiffig lösning för att spara mycket yta dagtid. De 30 cm smala skåpen smälter lätt in som en subtil inredningsdetalj, och den smarta designen gör att det är enkelt att skifta från sovrum till kontor eller lekrum utan att behöva krångla med madrasser och extrasängar.

Tekniken är enkel – ungefär som den utfällbara husvagns-sängen i Kalle Ankas jul. Skåpet monteras på väggen och finns både som enkelsäng och våningssäng. Det är ett perfekt val för dig som letar efter en gästsäng eller lever i en liten lägenhet och vill ha mer utrymme under dagarna utan att kompromissa med din nattsömn.