post by admin | | Closed

Festliga fester

prinsesstårta

Få saker är så rolig som att gå på en kalas, oavsett vilken ålder man är. Festernas natur förändras visserligen något från mellan när man är fem, femton och femtio men glädjen man får av att umgås med vänner utan en tanke på något annat är oslagbar. 

Maten (och tårtan)

Om det är en födelsedagsfest så finns det en ”rätt” som man aldrig kan undvika. Inga saker är så befästa i födelsedagstraditionerna som tårta och paket, och inte utan anledning. Trots detta så är den mest kända tårtan inte mer än 67 år gammal. Receptet för den nu kända prinsesstårtan publicerades för första gången i Prinsessornas nya kokbok år 1948, då med namnet grön tårta. Den tårtan hade dock inte sylt i sig, något som är ett ännu nyare påhitt.

Utöver tårtan så är det ganska fritt gällande om och isåfall vad för man man skulle vilja servera. I många fall kan plockmat eller till exempel varmkorv vara en bra idé.

Dekorationen

Att dekorera inför festen är även det något mycket viktigt. Detta brukar barnen tycka är mycket roligt, speciellt om man satsar lite extra och införskaffar heliumballonger. Visst, alla vet att det är roligt med helium i lungorna men minst lika roligt är det att bara leka med de flygande ballongerna. Speciellt då det idag finns så många olika ballongvarianter med olika former och tryck på sig. Genom att köpa ballonger som har barnets favoritkaraktär på sig så blir temafesten komplett.

Det sista dekorationselementet som brukar knyta ihop festen är girlanger och serpentiner. Även dessa är extremt roliga att placera ut, speciellt när man är liten.