post by admin | | Closed

Roliga aktiviteter med barnen

Barn som målar

Att hitta på något roligt med barnen är alltid uppskattat, det finns många roliga aktiviteter för och med barn. Beroende på barnens ålder så varierar de aktiviteter man kan göra.

0-5 år

Här gäller det att hitta på något som inte är för avancerat, det gäller att barnen får uppmärksamheten och för utvecklingen så kan sånger och ramsor vara bra för att barnen utveckla sitt språk. Att ägna mycket tid och vara närvarande när barnen är små är väldigt bra för både barn och förälder.

6-10 år

Nu börjar det bli enklare att leka lekar med barnen, här kan barnen få styra mycket om vilka aktiviteter som ska göras. Det kan bli fråga om att leka kurragömma eller att sitta och rita tillsammans. På sommaren under semestern så kanske ni åker iväg på en campingtripp där man kan testa att få sova i tält för första gången vara spännande.

11-15 år

Kanske det kan vara så att kraven höjts på aktiviteterna när barnen börjar bli ungdomar, här gäller det att vara lyhörd för vad de vill göra. Låt barnen vara med och bestämma vilka aktiviteter som görs. Det kan vara fråga om att gå på bio, shoppa på stan eller en sväng till något äventyrsbad.