post by admin | | Closed

Skolstart

Inför skolstarten är det en hel del som ska ordnas och många barn tycker det är jätteroligt att komma tillbaka efter sommarlovet och få träffa alla kompisar igen. Att börja skolan igen innebär en nystart och det brukar innebära inköp av olika slag, vilket många barn tycker är kul.

Som förälder kan det innebära en del stress när barnen börjar skolan. Man behöver planera när barnen ska hämtas, vilka aktiviteter ditt barn har efter skolan och när läxor ska göras. För att få det hela att gå ihop kan det vara bra att använda sig av en kalender. En kalender ger dig möjlighet att slippa komma ihåg allt i huvudet. Istället kan du skriva ner allt och slippa oroa dig för att glömma något. Kalenderkungen har många bra alternativ när du letar efter en kalender eller en almanacka för 2014 och 2015.

Först och främst brukar det bli en del nya kläder som ska passa till den nya årstiden. Förutom nya vardagskläder brukar det behöva införskaffas idrottskläder. Barn växer snabbt och kläder blir fort för små. Barnen behöver gå ut på rasten i alla väder så se till att ditt barn är utrustat med regnjacka, stövlar, mössa och vantar. Eftersom barnen går omkring i skor hela skoldagen är ett par bekväma skor speciellt viktigt att se till att införskaffa. Skolstarten blir lätt en dyr historia, men det finns sätt att hålla kostnaderna nere. Ett sådant är att köpa begagnat, något som allt fler föräldrar gör.

Sedan ska förstås alla skolsaker inhandlas. Det finns en djungel där ute av olika prylar att köpa. Förutom en ryggsäck att bära alla saker till skolan i är det dags att införskaffa pennskrin, roliga suddgummin, pennor, pärmar och omslagspapper. Vissa av dessa saker brukar man få av skolan men det är alltid roligare som barn att ha egna med roliga tryck på än en vanlig blyertspenna. Är det för dyrt att köpa eget, ge barnet roliga klistermärken att sätta på pärmarna och skrivböckerna de får från skolan.

Det är inte alla gången som barnen faktiskt gillar att följa med och handla allt sådant här, men en sak är säker, de kommer att gilla sakerna bättre om de själva varit med och valt ut dem. Därför kan det vara en bra idé att dra med barnen när detta ska göras, alternativt sätta sig ned tillsammans vid datorn och kolla runt efter allt man behöver och låta dem välja ut ett och annat.