post by admin | | Closed

Vanliga barnsjukdomar

Det finns sjukdomar som är mer vanliga än andra hos barn. Att barn skulle råka ut för någon näringsbrist är ovanligt. Järnbrist är väl det enda som kan vara det som är någorlunda vanligt bland barn. Bidragande orsaker till detta kan vara vegetarisk kost och flickor i tonåren när mensen kommer som järnbrist kan uppkomma.

Det som kan vara vanligare hos barn är svinkoppor som är en smittsam hudinfektion. Man ser det oftast kring mun och näsa. Tvätta med tvål och vatten och det finns även salva man kan köpa som gör att det läker fortare. vattkoppor är en annan infektion med blåsor och koppor. Det kan vara lätt att bli smittad och smitta andra då inkubationstiden är mellan 14 till 21 dygn. Oftast så går vattkoppor över av sig själv men ett svalt rum och kallt omslag kan lindra så man inte kliar för mycket.

Det är mycket virus då det kommer till barn och mollusker är något som är måttligt smittsamt. Det är oftast barn under tio år som drabbas av detta. Läker utav sig självt. Barn i grupper drabbas oftast av virusinfektioner. Höstblåsor är en av dessa. Detta kan ge både feber och blåsor både i munhåla, fötter och händer. Går oftast över på en vecka ungefär. Som förälder så gäller det att vara uppmärksam och hålla barnen hemma om det är smittsamma vattkoppor eller annat som kan föras vidare i förskola eller klassen.