post by admin | | Closed

Vinteraktivteter

Så här på vintern kan det vara svårt att hitta på bra aktiviteter för barnen, mycket beroende på att det kanske inte är en riktigt vinter. Det är isigt och blött ut och ingen riktig vinter så att man kan ut och åka skidor eller pulka. Om ni bor så till att det kommit snö så passa på och ge er ut i snön och lek. Frisk luft och lite kyla tror vi ger energi och framförallt är det skönt att efteråt komma inomhus och dricka en kopp varm choklad och mysa i värmen.

kälkåkningSom sagt, finns det tillgång till snö så är skidåkning och pulka något som man enkelt kan göra och något som är riktigt roligt om det inte är allt för kallt. Sommartid så är det mycket enklare att aktivera barnen då man inte behöver tänka på kylan. Att klä sig ordentligt är viktigt när man är utomhus på vintern, lager på lager är ett bra sätt att hålla sig varm. Samtidigt så vill man ju inte ha för mycket kläder på sig så man blir osmidig när man åker pulka eller liknande.

Längdåkning eller utförsåkning det är frågan, finns det en bra slalombacke i närheten så blir det så mycket lättare och mycket beror på vilket intresse man har. Det kan vara så att barnen tycker det är mycket roligare att åka på längden än utför och då blir det ett rätt så enkelt val. Huvudsaken är att alla tycker det är roligt och känner sig nöjda över valet av aktivitet. Framförallt att vi gör något tillsammans och får upplevelserna tillsammans.