post by admin | | Closed

Aktiviteteter på våren

Barn på våren
Nu är det vår igen och det går äntligen att vara ute utan att behöva klä på sig massor av kläder och tjocka overaller. Barnen kan använda tunnare kläder som gör att dom enklare kan röra på sig.

Barn vill ofta lära sig nya saker och prova på olika aktiviteter. Under vintertiden så är det lätt att man håller barnet inne för att slippa förkylningar eller att barnet ska frysa. När våren kommit så kan man äntligen börja vara ute mera med sitt barn.

Några aktiviteter som verkligen kommer göra barnen glada och ger dem något nytt att prova. Ta en promenad på stranden eller i skogen så att barnet få lära sig om naturen och se alla de vackra former och färger som finns.

Fiska
Lär barnen att fiska och se lyckan i deras ansikten när dom får dra upp sin första fisk. Tänk på att kroken är farlig och att du alltid måste vara i närheten av ditt barn när ni ska fiska.

Lekparken
Gå till lekparken tillsammans och lek med alla de roliga klätterställningarna, rutschkanor och gungställningar som finns. Det är ofta fler barn på lekparken så barnen hittar ofta en lekkamrat.

Inomhuslekar utomhus
Prova gärna att leka de lekar som ni brukar leka inomhus ute på gården eller i parken. Dom flesta lekarna går att anpassa så att det även fungerar utomhus. Då får barnen en nypa friskluft och kan fortfarande leka sina favorit lekar.