post by admin | | Closed

Att anordna ettårskalaset

Ettårskalaset är något alla föräldrar gärna lägger ned lite tid och energi på att fira. Även om det i det stora hela inte kommer vara något som barnet själv minns, är det en perfekt anledning att samla lite släkt och vänner för att umgås och ha det trevligt. Nedan har vi samlat ett antal olika tips för att lyckas med ettårskalaset.

Om vi börjar med dekorationerna är det ju egentligen upp till var och en att bestämma vad som skulle passa bäst. Vilket färgglatt tema som helst kommer nog fånga barnets blick i alla fall. Ballonger är ju alltid en klassiker för kalas och ett tips är att köpa lite ballonger i formen av siffran ett för att knyta an till temat. Dessa går att hitta i alla möjliga färger idag.

Tårtan är något som de flesta anser hör till ett kalas, och speciellt ett barnkalas. För ettårskalaset är det dock rekommenderat att barnet inte bör äta sötade livsmedel. Om du vill ge födelsedagsbarnet något sött är det bättre att välja sådan som är naturligt sött, som exempelvis bär och frukter. Livsmedelsverken rekommenderar faktiskt även för äldre barn att de bör undvika sötade livsmedel som kräm, läsk, saft, godis, glass, kex, kakor, smaksatt fil och yoghurt, sötade drycker och frukostflingor.

Ettåringar mår som bäst om de får två ordentliga tupplurer varje dag. Beroende på när ni planerat kalaset kan det nog bli aktuellt att födelsedagsbarnet behöver gå och lägga sig en stund. Ofta handlar det om 1-1,5 timmars sömn vid en sådan tupplur. Detta kommer säkert vara något ni vill hålla i åtanke om ni har något som ett öppet hus då gäster kan komma och gå som de vill under dagen. Se till att det lilla livet får en chans att varva ned och verkligen bli trött vid dessa tider så de inte blir överstimulerade och sover dåligt resten av dagen.