post by admin | | Closed

Att vara kreativ hjälper ditt barns språkutveckling

När ett barn är kreativ blir det lätt rörigt där hemma. Leker de med färg kan det hamna där det inte borde vara som på väggar och möbler. Är det rollekar som är i fokus hamnar lätt alla leksaker på golvet. Som förälder kan dessa stunder vara krävande men ta ett djupt andetag och låt det hända.

Fantasi och kreativitet leder till bättre ordförråd

Studier visar att när du låter ditt barn vara kreativ vågar ditt barn uttrycka idéer och tankar mycket mer. Att använda fantasin har en positiv påverkan på deras språkutveckling och deras ordförråd. Därför är det viktigt att inte begränsa barnet i dessa stunder utan låta dem fortsätta på deras villkor.

Hur du kan uppmuntra deras kreativa sida

Det viktigaste är att du som förälder släpper på hämningarna och deltar i leken. Om barnet vill att ni ritar tillsammans, säg då inte att du inte kan utan gör bara ditt bästa! Uppmuntra även ibland ditt barns kreativa sida genom att göra sådant de oftast inte får göra som att måla på väggen. Gör det istället under kontrollerade former tillsammans. Gör det till en vana att testa kreativa saker tillsammans. Klicka här för att hitta produkter för er nästa kreativa stund.