post by admin | | Closed

Barnens första husdjur

Det lär inte dröja förrän barnen börjar prata om att skaffa något husdjur. Det är vanligt att barn vill ha något form av husdjur. Hund är helt klart det vanligaste men katt ligger inte alls långt efter. Som förälder så gäller det att kunna argumentera varför ni bör vänta med att skaffa husdjur.

Ju längre ni kan vänta desto bättre är det. För de flesta så blir det en spännande upplevelse den första tiden. Sedan så blir det föräldrarna som får sköta om husdjuret alla dagar i veckan. Det finns klart motsatsen och de som verkligen tar husdjuren på allvar och sköter dessa exemplarisk. Vad ska man då välja för typ av husdjur? Många gånger så gäller det att tänka praktiskt. Vad passar in i er livsstil. Har ni tiden som krävs för ett husdjur och är ni medvetna om vad ni behöver offra för ert husdjur.

Om ni är förvärvsarbetande och barnen i skolåldern så kanske en hund inte är det som passar bäst. Det finns förstås hunddagis som man kan lämna den till under tiden man inte är hemma. Kanske ett akvarium kan vara något för just er familj. Ta en titt hos Fiskfoder som förutom just foder också säljer akvarium. Vad man än väljer för djur så gäller det att ställa sig frågan om det finns den tid som behövs för att sköta om djuren och dess omgivningar. Ett akvarium kräver en del arbete med rengöring och vattenbyten.

Så klart så bör man tänka sig för oavsett vilket husdjur man skaffar sig. Vi vet av erfarenhet att till en början så kan barnen vara väldigt intresserad men att det kan avta efter ett tag och det blir föräldrar som får gå ut med hunden eller rengöra akvariet. Innan ni skaffar något husdjur så ta diskussionen med barnen så de förstår innebörden med att ta hand om ett hus djur. Kanske det går att låna hem en hund under en period för att se hur det fungerar.