post by admin | | Closed

Ge barnen tid

Något som är väldigt viktigt för barn idag är tid. Tid med sina föräldrar, tid att vara tillsammans och känna sig älskad. Eftersom dagens samhälle är uppbyggd efter att båda föräldrarna måste jobba blir tiden med barnen betydligt mindre än vad den var då mamman alltid var hemma. Det gäller att skapa kvalitetstid med barnen där barnen får vara i fokus. 

LässtundMed kvalitetstid menar vi tid där verkligen fokus är på barnen. Med dagens IT samhälle är det lätt att telefonen följer med eller att det är lätt att glömma sig bort på surfplattan. Har ni gått till någon lekpark nyligen och sett alla föräldrar? Sist vi var på en lekpark stod 80% av föräldrarna med sina mobiler medan barnen lekte. Vi behöver inte vara uppkopplade jämt, vi behöver inte följa med i alla sociala medier. Lägg undan all elektronik och boka in riktig kvalitetstid med ditt barn.

Kvalitetstid behöver inte vara komplicerat eller kosta pengar. Barn är ganska enkla varelser som sätter små ting av värde. Åk på affären tillsamman och handla och baka en sockerkaka, ta fram några av barnets favoritböcker och läs för barnet, eller packa matsäck och ta med barnet på en utflykt i skogen.

Många idag är ständigt i stress och känner krav att inte hinna med och hänga med. Barn känner sådant lätt och det kan bli så att barnet känner sig i vägen. Ge ditt barn din tid och umgås tillsammans. Det kommer ni båda att må bra av.