post by admin | | Closed

Lego

legoNär barnet är litet är det inte så många leksaker som behövs. En färgrik mobil ovanför sängen eller en liten skallra räcker långt. Allteftersom månaderna går behövs mer leksaker för att barnet skall få utlopp för sin fantasi. Den största leksaken genom tiderna måste LEGO-biten betraktas som.

Det är så väldigt roligt för oss föräldrar när barnen blir lite större och vi får gå till leksaksaffären. Alla vet vi hur glada barnen blir för en ny leksak och det är så väldigt roligt att glädja de små. Det finns idag så oerhört mycket att välja mellan och tar man barnet med sig till leksaksbutiken är det nästan omöjligt att få gå därifrån inom rimlig tid. Det är himmelriket för ett litet barn.

Den största succén alla kategorier och den leksak som hållit sig lika intressant genom tiderna är LEGO. Säg den som vuxit upp ytan att ha byggt Lego – den människan finns nog inte i modern tid. Lego började tillverkas i mitten av 1900-talet och ”uppfinnare” var en man vid namn KG Christiansen och han var dansk. Naturligtvis har danskarna tagit fasta på denna skapelse och byggt upp ett helt Legoland. Denna fantastiska nöjespark ligger i Billund och hit reser många familjer varje år för att leka med lego, vandra i en miniatyrstad byggd av legobitar eller leka i en lekbark byggd av lego. Legoland i Billund var länge den enda legoparken i världen, men idag finns också liknande temaparker i andra länder.

Olika legosystem

Den allra första legobiten var en basic-variant med inte alltför många variationer. Bitarna var och är fortfarande förhållandevis stora med fyra eller sex fästpunkter. Utvecklingen har gått framåt och idag finns många fler lego-varianter. Det finns olika sorters lego för olika åldrar och de äldre barnen har mycket att välja på. Dessa bitar är också mycket mindre och har väldigt många detaljer. Populärt är idag att bygga figurer ur olika teman. Här har man att välja mellan teman som Lego Mindstorms, Lego Exo-Force och Lego City. Det som är mest aktuellt idag för många unga pojkar är lego med temat Indiana Jones och Star Wars.