post by admin | | Closed

Maskeradkalas

Ett barns kalas är något som de kommer att komma ihåg i många år framöver och det är viktigt att det blir roligt. Det viktigaste att tänka på när du planerar ditt barns kalas är kanske att du låter barnet självt vara med och bestämma. Då kan ni tillsammans göra det så roligt som det bara går för barnet som fyller år.Man har trots allt bara födelsedag en gång om året och det är något som många barn ser fram emot under flera månader. Om ett kalas istället görs för att passa gästerna eller dig som förälder så finns det en risk att födelsedagsbarnet blir missnöjt, vilket är det man förstås minst av allt vill.

Kul att klä ut sig

Något som ofta är väldigt uppskattat bland barnen är att ha ett maskeradkalas. Har du bestämt dig för att ha ett maskeradkalas kan det dessutom vara extra roligt att ha ett tema där alla barnen är utklädda till någonting som hör ihop. Det kan vara till exempel superhjältar, sagofigurer eller djur. Många roliga maskeraddräkter finns det hos Partykungen där du hittar alla möjliga utklädnader – de är dessutom väldigt prisvärda, vilket är bra för de som inte har råd att köpa de allra dyraste kostymerna till varje maskerad. Är ditt barn mycket förtjust i Disneyfilmer är förstås ett givet tema att alla barnen får klä ut sig till olika Disneyfigurer.

Fritt tema

En risk med ett maskeradkalas är dock att det kan finnas inbjudna barn som inte har tillräckligt med pengar att köpa dräkter och kostymer. Framförallt när det är ett tema så finns det en stor risk att något barn inte har en passande dräkt hemma och därför i värsta fall inte vågar komma på kalaset alls, eftersom den inte har en passande kostym. Det här går att lösa ganska enkelt genom att låta barnen klä ut sig till vad som helst, ofta går det nämligen att hitta något även om man har brist på kapital.

Det tåls alltså att fundera över vad man ska ha för tema på sin maskerad eller om man inte ska ha något tema alls utan låta varje barn – och deras föräldrar – bestämma vad man ska klä ut sig till.