post by admin | | Closed

Rätt barnvagn

Syskonvagn

När man väntar tillökning i familjen så är det tusen och en saker man måste ordna med och se till att ha koll på. Alltifrån kost och sömn, hur kommer den lilla att bete sig egentligen, vad är normalt och vad är inte, till att få tiden att räcka till med allt det övriga. En ytterligare sak att ha koll på är vilken typ av barnvagn man ska köpa. Här får du en liten guide.

Barnvagnens funktion är inte bara det man kanske vid första tanken tänker – ett transportmedel för sitt eller sina barn. Det är ett hjälpmedel för föräldrar att kunna ha med sig sina barn ut från hemmet så att säga. Barnvagnar fungerar som sagt inte bara som ett transportmedel, det fungerar även som en portabel säng för dina barn, och det säger ju sig själv att om barnet sover gott i sin vagn, ja då får du som förälder tid till att göra vardagliga måsten och bestyr.

Vad är då viktigt att tänka på när man ska inhandla sin första barnvagn? Här nedan får du några av de viktigaste generella råden. Vill du sedan ha än mer kunskap i ämnet så hittar du massor av råd hos Konsumentverket.

Komfort

I och med att barnet sover i sin vagn så är det givetvis av största vikt att komforten är god. Dessutom så är det många timmar varje dag som spenderas i barnvagnen och du vet säkert själv hur det är att sitta eller ligga på något obekvämt under en lång tid.

Storlek och vikt

Storleken kommer naturligt att variera beroende på barnens storlek. Det du alltid ska ha koll på är vagnens hjulbredd och flexibilitet. Det blir till exempel problematiskt om man efter inköpet inser att vagnen inte kommer in genom dörröppningen i hemmet. Den ska också vara flexibel på så sätt att den utan problem går fälla ihop så att den får plats i till exempel bilen.

Gällande vikten så är det utan tvivel en bra idé att försöka köpa en med så låg utgångsvikt som möjligt. Tänk till exempel om det skulle bli dubbel lycka, alltså tvillingar eller om du får barn tätt inpå i tiden. Då kommer du att behöva en syskonvagn, en vagn där båda barnen får plats samtidigt. Om vi tänker oss när barnen börjat växa lite och således också väger mer, ja då kan det bli ordentligt tungt om du dessutom har en tungviktare till vagn. Mer om syskonvagnar kan du läsa på syskonvagn.nu, där du både får mer information om just dessa specifika vagnar och kan även köpa fina vagnar av god kvalitet.

I övrigt så tänk på säkerheten, ordentliga hjul på vintern, se också till att barnvagnen har ordentliga bromsfunktioner.