post by admin | | Closed

Roliga sommaraktiviteter för familjen

Campa med barnen

Sommaren är fantastisk tid för familjen som kan bli hur kul som helst om man tittar runt efter intressanta aktiviteter. I Sverige finns det massvis av platser att besöka under sommaren om man vill ha kul med barnen.

Rollerblades i parker eller promenader

Det hette rullskridskor för snart tjugo år sedan, idag heter aktiviteten rollerblades. Intresset har ökat lavinartat för rollerblades i Sverige och det är förstås under sommaren man använder dem. Om dina barn är yngre är det svårt att testa rollerblades tillsammans men för alla åldrar från 10 år och uppåt går det alldeles utmärkt. Ta en tur ute i parken eller längs promenadstråk och stanna för att äta glass eller ta med färdiglagad mat ut på ”rollerblade-äventyret”.

Camping

Om ni inte prövat att campa är det en unik möjlighet för barnen att få försmak för vad Sveriges vackra naturlandskap har att erbjuda. Åk upp en bit i landet och titta närmare på fjällmarken eller varför inte Värmlands sköna skogar. Var väl förberedd och se till att ha med rätt utrustning för vildmarksliv. Tältet måste vara av god kvalitet för att hålla mot kallt och blött. Kläderna måste alltid vara vindtäta och varma.

Sommarattraktioner

I Sverige finns fantastiska nöjesparker och sommarattraktioner att besöka. Skara sommarland är en klassisk attraktion med vattenland, karuseller, go-cart och mycket mer. Biljetten kostar drygt 300 kr och barn under en meter har fritt inträde. Även i Dalarna (Leksand sommarland) finns ett sommarland med klättring, motorland och bad. Biljetterna kostar lite under 300 kr.

Besök Astrid Lindgrens Värld

Ett möte med Sveriges och en av världens största barnboksförfattare på Astrid Lindgrens Värld är ett besök som dina barn kommer minnas livet ut. Möt alla Astrid Lindgrens sagokaraktärer och tillbringa en helgdag i parken Astrid Lindgrens Värld. Förhoppningsvis känner dina barn till de flesta böckerna på förhand vilket gör besöket ännu varmare om hjärtat. En heldag för hela familjen kostar cirka 1 300 kronor.