post by admin | | Closed

Undvik bristningar under graviditeten

Graviditeten är onekligen en speciell period av ditt liv och den är säkerligen fylld av mycket glädje och förväntan. Dessvärre finns det, som bekant, också vissa nackdelar. Illamående varvat med matcravings kanske du kan stå ut med. Men när det kommer till bristningar kan vara jobbigare att acceptera. Som tur är behöver du inte göra det. Tack vare olika alternativ kan du bli av med dina befintliga bristningar och göra mycket för att undvika dem i framtiden.

Vad kan du göra?

Gravid kvinnaEtt gammalt husmorstips som brukar nämnas i samband med bristningar är att du bör smörja in magen med olja. Då blir huden mer följsam och du löper mindre risk att den spricker när magen växer. Dessutom ska den ha läkande effekt även på nuvarande bristningar. Effekten brukar dock vara begränsad, och det är sällan som huden återgår till sitt tidigare utseende uteslutande genom oljebehandling.

En annan lösning är att använda sig av så kallad skin roller. Swiss är ett företag som säljer en sådan roller. Den har en utvecklad teknik som låter huden återhämta sig på egen hand. Genom att rulla rollern över huden främjas kroppens egna funktioner att tillverka ny bindväv. På så sätt växer bristningarna igen. I rollern finns det hela 540 små stålnålar som snabbt far över huden. Du behöver bara använda den i omkring fem minuter varje dag för att du ska få resultat.

Efterbehandling

När du är klar med skinrollern kan du använda dig av en gel för att på bästa sätt dra nytta av de positiva effekterna som rollern skapat. Det gör också att kroppen skonas och att huden får återhämta sig och skapa nya hudceller. När tillräckligt många hudceller har skapats syns inte dina bristningar längre och din hud bör vara lika jämn och fin som innan du blev gravid. Oljan kan fungera mot dina bristningar beroende på dina hormoner men många får bristningar samtidigt trots att de använder olja.